21.01.2021

Optimizacija mobilne spletne strani

Optimizacija mobilne spletne strani

Ni več dovolj, da bi imeli spletno mesto, ki izgleda in deluje odlično v prenosnih in namiznih računalnikih. Če želite uspeti na spletnem trgu, se morate osredotočiti na mobilno izkušnjo vašega spletnega mesta.

Večina vsega prometa (52,2%) v letu 2018 je bila mobilna . Da ne omenjam, večina iskanj v Googlu se zdaj zgodi na pametnih telefonih. V tretjem četrtletju 2020 je bilo 85% iskanj v Googlu opravljenih v mobilnih napravah.

Zaradi tega je Google že pred časom prešel na indeksiranje, ki je prvo za mobilne naprave, kjer vaše mobilne strani v glavnem indeksirajo in razvrstijo. Kakršna koli vprašanja vas torej lahko stanejo ne samo potencialnih konverzij v mobilnih napravah, temveč tudi priložnost, da se visoko uvrstite za ustrezne iskalne izraze.

Torej, prva stvar, ki jo želite narediti, je, da opravite osnovni test uporabnosti za mobilne naprave, na primer Googlov test za prijaznost do mobilnih naprav.

Optimizacija mobilne spletne strani

Preizkusite tudi vse strani na najbolj priljubljenih modelih telefonov, da se prepričate, da se ustrezno prilagodi vsaki velikosti zaslona.

To lahko storite z orodno vrstico naprave v Chromovih orodjih za razvijalce. Omogoča vam prikaz vašega spletnega mesta v različno velikih oknih zaslona.

Še enkrat sprejmite potrebne ukrepe za odpravo morebitnih težav. Želite, da se uporabniki mobilnih naprav na vašem spletnem mestu enostavno zabavajo.

Prepričajte se, da:

  • v mobilnih napravah se ne prikazujejo pojavna okna ali vrinjeni oglasi,
  • spletno mesto se naloži hitro / pravilno,
  • besedilo je lahko berljivo,
  • vsa vsebina je vidna,
  • pomanjšane slike in grafike so še vedno čitljive,
  • spletno mesto je enostavno za navigacijo.

Če pokrivate te osnove, vas bodo nagradili tako iskalniki kot uporabniki.