Izdelava spletnih strani

Izdelava spletne strani je pomemben proces, ki se ga lotite pravilno, da dosežete optimalno spletno stran za svoje podjetje. S preverjenimi standardi in koncepti izdelamo hitro in odzivno spletno stran, optimizirano za mobilne telefone ter iskalnike.

Kako poteka
izdelava spletne strani?

Izdelava spletne strani poteka po preverjenih korakih, ki zagotavljajo optimalno končno rešitev, odvisno od vaših potreb in ciljev v sklopu procesa izdelave spletne strani. Spoznajte posamezne korake in se pripravite na optimalno izdelavo spletne strani

01

Cilji spletnega nastopa

Za izdelavo učinkovite spletne strani je potrebno najprej definirati in analizirati cilje vašega spletnega nastopa. Po določitvi ciljev spletnega nastopa se lotimo izdelave spletne strani po korakih, ki nam zagotavljajo, da je končen izdelek visoke kakovosti. Osnoven cilji spletnega nastopa so vzpostavitev vaše spletne prisotnosti v obliki izdelave spletne strani. Hitro po izdelani spletni strani se poraja vprašanje vidnosti in pojavnosti v iskalnikih, zato je smotrno določiti kot cilj optimizirano spletno stran, ki prinaša obisk in zagotavlja učinkovitost.

02

Načrtovanje spletne strani

Načrtovanje spletne strani je proces v katerem strukturno opredelimo elemente spletne strani, ki vodijo uporabnika od začetka obiska spletne strani do izvedbe končne interakcije (kar je cilj). Digitalna pot, ki jo prehodi uporabnik od obiska do konverzije imenujemo uporabniška izkušnja. Pomembno je, da uporabnik na vaši spletni strani vidi razlikov v primerjavi z vašo konkurenco, zato velja pred samo tehnično izvedbo spletne strani vložiti čas za načrtovanje spletne strani, ki dejansko ustvarja rezultate (potiska obiskovalca spletne strani v naslednji korak vašega prodajnega lijaka).

03

Oblikovanje spletne strani

Oblikovanje spletne strani je eden ključev za doseganje vizuelne všečnosti in nudi možnost doseganja grafične nadpovprečnosti na digitalnem področju. Odvisno od vaših želja in potreb se za izdelavo spletne strani lahko uporabijo različne v naprej predpripravljene grafične podobe, ki se prilagodijo potrebam vašega podjetja ali izdelamo grafično podobo po meri, na podlagi vašega obstoječega celostnega grafičnega koncepta. Z izdelavo spletne strani po meri lahko pričakujete nadstandardno spletno stran.

04

Izdelava spletne strani

Ko imamo jasno razdelane potrebe in cilje, pripravljen načrt izdelave spletne strani in izdelano grafično podobo spletne strani, se lahko lotimo tehnične izvedbe izdelave spletne strani. Vašo spletno stran bomo izdelali s pomočjo odprtokodnega sistema Wordpress, ki je optimalna izbira za izdelavo večine spletnih mesti in za izdelavo manjših spletnih trgovin. Kadar se pojavi potreba po izdelavi nadstandarne spletnih strani ali spletne strani po meri uporabimo lastno razvito poslovno platformo DIGI, ki je namenjena izdelavi višjekakovostnih spletnih spletnih strani in spletnih trgovin.

05

Testiranje spletne strani

Po izdelani in objavljeni spletni strani na začasni domeni se opravi testiranje izdelane spletne strani, katerega namen je ugotoviti tehnične ali vsebinske anomalije. Te anomalije se z dodatnim tehničnim posegom odpravijo. Tako se zagotovi optimalno delovanje izdelane spletne strani. Pomembno je, da je spletna stran delujoča na vseh digitalnih napravah, ki obstajajo, bodisi so to računalniki, tablice ali pametni telefoni. Pomembno je stestirati različne znamke telefonov, velikosti ekranov, operacijskih sistemov in na takšen način zagotoviti optimalno tehnično rešitev brez napak.

06

Objava spletne strani

Po vseh uspešnih opravljenih preizkusih in testih izdelano spletno stran objavimo na produkcijsko domeno. Z izdelano spletno stranjo in objavo se vaša prisotnost na spletu lahko začne. Na tej točki je potrebno že vedeti (določitev ciljev - točka 1), kako boste dvigovali obisk vaše spletne strani. Podporni storitvi, kot sta dolgoročna vsebinska optimizacija spletnih strani in plačljivo oglaševanje sta prava izbira. Z razumevanjem delovanja spletnega ekosistema in pravilno določitvijo digitalne strategije je vaš uspeh na spletu zagotovljen.

07

Samostojno urejanje spletne strani

Spletno stran lahko vsebinsko samostojno urejate. V kolikor bi želeli tehnično spreminjati spletno stran vam tega ne priporočamo in nas najamite kot strokovnjake za spremembe na spletnih straneh. Urejanje spletnih strani pride v poštev pri podjetjih, ki aktivno objavljajo vsebine, upravljajo z večjimi količinami vsebin ali e-trgovinskimi sistemi, ki potrebujejo orodje za urejanje izdelkov in pregled naročil. Za enostaven prehod v aktivno rabo uredniškega sistema smo pripravili video navodila, s pomočjo katerih je uporaba sistema enostavna, podobna vožnji s kolesom.

08

Gostovanje spletne strani

Hitrost delovanja vaše spletne strani je odvisna od ustrezne izbira gostovanja spletne strani. Pomembno je izbrati spletno gostovanje, ki ni najcenejše. Eden ključnih faktorjev za dobro pozicioniranje v iskalniku Google je hitrost nalaganja vaše spletne strani. Začetna cena spletnega gostovanja je od 5€ naprej in vključuje 1 e-mail naslov. Za spletne strani z veliko prometa in tiste, ki želite najboljši performance priporočamo VPS gostovanje, katerega cena se začne od 50€ mesečno.

09

Podpora in vzdrževanje spletne strani

Vzdrževanje spletne strani je prav tako eden od pomembnejših delov z namenom, da je vaša spletna stran stabilna, hitra, optimalna in pripravljena na način, da se fokusirate na svoje delo. Zato vam po izdelavi spletne strani nudimo vzdrževanje spletne strani, katerega cena znaša od 29€ mesečno naprej in je odvisna od obsega vzdrževanja vaše spletne strani. V osnovno ceno vzdrževanja je vključen strežnik, e-mail naslov, tehnična skrb nad spletno stranjo in izvajanje tehničnih posodobitev za namene zagotavljanja digitalne stabilnosti in ustreznosti.

10

Optimizacija spletne strani

Če spletne strani nimate zato, da zgolj predstavite svoje podjetje in vam je pomemben dotok obiskovalcev, potem je optimizacija spletne strani naslednji logičen korak na vaši poti do spletnega uspeha. Digitalni trg je dinamičen, se spreminja, zato je optimizacija spletne strani potrebna za doseganje, vzdrževanje in izboljšanje pozicij v iskalniku Google za vaše ključne besede. Največ je govora o vsebinski optimizaciji spletne strani s pomočjo katere dosegamo vidnost vašega podjetja na spletu. Razumevanje in skrb za optimizacijo sta eden od ključev spletnega uspeha.

11

Spletni marketing

Po vzpostavljeni digitalni osnovi v obliki izdelave optimizirane spletne strani lahko resno razmišljate o spletnem marketingu kot orodju, ki vam lahko zagotovi tisto - kar s svojim nastopom na spletu iščete - to je dodaten boost obiskovalcev in morda celo dominacija vašega podjetja na spletu v vaši dejavnosti. Pojavnost na spletu je bila nekoč želja, včeraj nujna, danes si večina podjetij ne more predstavljati, da nimajo urejene vsaj digitalne osnove - to je vzpostavljena in urejena spletna stran. Ob poplavi spletnih nastopov je spletni marketing način, ki dela razliko. S skrbnim in sistematičnim pristopom vaši rezultati ne bodo zaostali.

12

Pripravljeni na začetek?

Kontaktirajte nas za pripravo ponudbe in izdelavo spletne strani za vaše podjetje.

Najpogostejša vprašanja na temo izdelave spletnih strani

Osnovna spletna stran izdelana stane od 450€ naprej in 29€ mesečno za namene vzdrževanja spletne strani. V sklop mesečnega vzdrževanja spletne strani je zajeti potreben spletni prostor, na katerem je izdelana spletna stran vzpostavljena in osnovna tehnična skrb za optimalno delovanje spletne strani. Večje kot so potrebe spletnega projekta, večji so tudi stroški, ki nastanejo z izdelavo spletne strani. Pričakujte ponudbo med 600€ in 1.500€ za izdelavo osnovne spletne strani in ceno od 2.000€ naprej za izdelavo resnejše spletne strani za podjetje.

Za izdelavo spletne strani najprej določite cilje izdelave spletne strani. V kolikor želite vaše podjetje predstaviti na spletu v osnovni obliki je priprava materialov, kot so vsebine, fotografije in video vsebine dovolj. Če je vaša potreba po spletni prisotnosti večja, potrebujete izdelan načrt vaše spletne aktivnosti po izdelavi spletne strani.

Cena vzdrževanja spletne strani se začne od 29€ mesečno naprej in je odvisna od potreb in specifikacij za vzdrževanje samega spletnega projekta. V kolikor ste podjetje, ki želi osnovno predstavitev podjetja bo strošek približno 29€. V kolikor želite svojo spletno stran nadgraditi v e-trgovino je mesečni strošek vzdrževanja tudi večji in se začne od 49€ mesečno naprej. Dodatne storitve, kot so recimo redna optimizacija vsebin lahko stane od 100-500€ mesečno. V kolikor želite vaše podjetje še dodatno oglaševati je poleg fiksnega stroška za izdelavo in vodenje oglaševalske kampanje potrebno še razmišljati o finančnih sredstvih, ki jih namenjate v samo oglaševanje podjetja. Končen znesek vzdrževanja spletne strani tako lahko stane od 29€ mesečno ter vse do nekaj sto ali nekaj tisoč evrov mesečno. Odvisno od vaših potreb in želja.

Če se soočate z vprašanjem o prenovi vaše spletne strani razmislite ali je bolje obstoječo spletno stran nadgraditi ali se lotiti izdelave nove spletne strani. V praksi opažamo, da je veliko spletnih mest preprosto povozil čas v različnih pogledih - od tehnične izvedbe, grafične podobe in na koncu koncev, tistega kar je najbolj važno - opažamo veliko vsebinske zastarelosti. Zato večkrat raje priporočamo vzpostavitev nove spletne strani in se redkeje odločimo za prenovo obstoječe spletne strani.

Za vašo izdelano spletno stran skrbimo celostno. Ključnih je več sklopov, ki zagotavljajo optimalno delovanje spletne strani. Ti sklopi so tehnične narave v obliki strežnikov, ki poganjajo spletno stran, v obliki programskih rešitev, ki zagotavljajo dobro delovanje spletne strani in podobno. Vsekakor je drugi del - vsebinski del spletne strani ključno pomemben za rast vaše spletne strani, zato zraven tehnične skrbi za vašo spletno stran skrbimo tudi za vsebinski del.

S prenovo spletne strani želimo doseči izboljšanje obstoječega stanja. Prenove ali obnove spletnih strani so lahko izvedene na način, da obstoječe spletno mesto nadgradimo ali pa se skupaj z vami odločimo za vzpostavitev novega spletnega mesta. Odločitev je odvisna od trenutnega stanja spletnega mesta in vaših želja za nadaljevanje poslovanja na spletu.

Izdelava spletne strani je dovolj za tiste, ki želite predstaviti svoje podjetje ali posel na spletu v obliki predstavitvene spletne strani. Za podjetja, ki imajo večje potrebe, kot je aktivno pridobivanje potencialnih strank ali večji dotok obiskovalcev bo sama vzpostavitev spletne strani premalo in bo potrebno razmisliti o dodatnih storitvah v obliki optimizacije spletne strani in storitvah plačljivega oglaševanja.

Pri izdelavi spletne strani bodite pozorno na to, kako se je boste lotili. Dobro premislite, kaj potrebujete za kakovostno izdelavo spletne strani. Zagotovo je izdelava spletne strani odličen korak, kadar se podajate na splet prvič. V kolikor vašo spletno stran prenavljate drugič ali tretjič je izbira optimalnega izvajalca za izdelavo spletne strani zelo pomembna. Dobrodošli!

Reference

V današnjih časi imajo podjetja velikokrat nedorečeno spletno
strategijo ali urejen spletni del, zato so rešitve DigitalPartner
optimalna izbira za ureditev spletnih aktivnosti.

Povpraševanje

Uspešno! Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Varnostno vprašanje

Družbena aktivnost

Po urejeni digitalni osnovi (spletna stran ali e-trgovina) je čas za vaš nastop na družbeno - socialnih medijih.
Izberite ustrezne kanale, taktike in strategije ter se postavite pred oči množici mimoidočih spletnih uporabnikov.
Tiste, pri katerih boste vzbudili zanimanje ali interes se bodo sami premaknili v zgornji del vašega prodajnega lijaka.