26.01.2021

Digitalizacija poslovanja

Digitalizacija poslovanja je pomembna pri uresničevanju poslovnih ciljev, saj z uporabo digitalnih tehnologij spremenite poslovni model in zagotovite nove možnosti za ustvarjanje prihodkov in svoje vrednosti na trgu. Če ste boljši, hitrejši in cenejši od svoje konkurence, vam digitalizacija poslovanja prinese prednosti.

Digitalizacija poslovanja je pomembna pri uresničevanju poslovnih ciljev, saj z uporabo digitalnih tehnologij spremenite poslovni model in zagotovite nove možnosti za ustvarjanje prihodkov in svoje vrednosti na trgu. Če ste boljši, hitrejši in cenejši od svoje konkurence, vam lahko digitalizacija poslovanja prinese prednosti.

Digitalizacija poslovanja se podjetjem splača iz naslednjih razlogov:

nižji stroški; globalni doseg; interakcija s strankami; uresničevanje svojega poslanstva in vizije; dohitevanje in prehitevanje konkurence.

Prednosti digitalizacije

Digitalne rešitve poenostavijo poslovne sisteme, gospodarstvo, hkrati pa olajšajo trgovanje po vsem svetu. Digitalizacija spletnim uporabnikom obljublja nujne izboljšave pri zagotavljanju storitev. Digitalne platforme neposredno povezujejo kupca in prodajalca, odpravljajo posrednika in spodbujajo mlade.

Vpogled v trg

Digitalizacija poslovanja omogoča vpogled v trg, kar je ključno za spremljanje konkurence.

Medsebojno sodelovanje in skupinski duh

Združevanje vpogleda in tehnologije že od samega začetka vodi voditelje podjetij in tehnološke inženirje k obravnavi potreb potrošnikov. Ko so ti temelji postavljeni, je treba zahteve potrošnikov spremljati in upoštevati. Boljše vzdušje znotraj ekipe pritegne več potrošnikov.

Ena ali več tehnoloških platform

S tehnološkega vidika digitalna podjetja vključujejo eno ali več platform z uporabo najboljše razpoložljive tehnologije, ki ustreza individualnim potrebam podjetja. Zadnji steber, ki je primarni sestavni del digitalnega podjetja in njegovega uspeha, je torej platforma. Sodobne tehnologije podjetjem omogočajo, da izpolnjujejo svojo vizijo in dosegajo svoje cilje.

Vloga informacijske tehnologije

Digitalizacija poslovanja je dandanes ključ do uspeha. Če želite izkoristiti prednosti digitalizacije, morate spremeniti način delovanja podjetja. Nujna je uporaba informacijske tehnologije (IT). Pri IT-storitvah ne gre le za veščine, ki jih vključujejo dejavnosti, na primer razvoj spleta in programske opreme itd., temveč za kombinacijo teh veščin z drugimi disciplinami, kot so oblikovanje, trženje in prodaja. Digitalizacija poslovanja bo uspešna samo z usposobljenimi IT-člani, z optimalno uporabo tehnologij pa boste dosegli boljši položaj na spletnem trgu.

Sodobne digitalne tehnologije podjetjem in posameznikom omogočajo, da imajo ves čas, kjerkoli in na katerikoli napravi dostop do vseh informacij, ki jih potrebujejo. Stalne inovacije, prilagajanje, izboljševanje rešitev in reševanje več problemov ustvarjajo digitalno poslovanje.

Če se podajate na pot digitalizacije poslovanja, raziščite našo spletno stran https://digitalpartner.si/ in nas kontaktirajte.